16 mei 2020

Bikenight Challenge

Bikenight Challenge opzet


Bergtijdrit

Het eerste onderdeel van de Bikenight Challenge 2019 dat door de deelnemers overwonnen moet worden is een bergtijdrit met een lengte van 1.5 km. De finish van deze bergtijdrit ligt bovenop de befaamde Hulsberg waar het stijgingspercentages oplopen tot 12%(!). Per team zal 1 renner deze uitdaging aan moeten gaan, maar wees gerust, u zult niet de enige zijn die het er moeilijk mee heeft!

Key facts:

Afbeeldingsresultaat voor route  Irmstraat – Panneslagerstraat – Dorpstraat – St. Remigiusstraat – Finish

Afbeeldingsresultaat voor stopwatch jpg   Elke minuut vertrekt er 1 renner

Gerelateerde afbeelding  Maximale stijgingspercentage: 12% (!)

Gerelateerde afbeelding Het team met de renner die de snelste tijd noteert is de winnaar van dit onderdeel


Koppelkoers

Na de eerste beproeving van de avond, een bergtijdrit op de flanken van de Hulsberg met stijgingspercentages van 12%(!), zullen de deelnemers een koppelkoers afwerken. De deelnemers rijden over een parcours met als scherprechter de Col du Vieux Moulin waarbij de teller stijgingspercentages noteert van wel 18%(!). Gedurende deze koppelkoers zijn beide deelnemers in de “baan” en de renners hebben een spreekwoordelijke „ketting“ tussen hen in en dit betekend dat er bij de finish maximaal 15 seconden tussen renner 1 en renner 2 mag zitten.
Kortom, deze challenge leent zich perfect om als een hecht team samen te werken!

Key Facts:
Afbeeldingsresultaat voor route 
Irmstraat – Sint Nicolaasstraat – Oude Molenstraat – Hennebergweg – Stampstraat – Panneslagerstraat – Irmstraat (Finish)

Afbeeldingsresultaat voor stopwatch jpg  Deze wedstrijd zal uur duren

Gerelateerde afbeelding Het maximale stijgingspercentage: 18%(!)

Gerelateerde afbeelding Het team met de meeste afgelegde rondes is de winnaar


Estafettekoers

Het laatste onderdeel van de Bikenight Challenge 2019 is een estafettekoers. De deelnemers rijden over een parcours met als scherprechter de Doctor Schweitzerstraat, dit lijkt voor een ieder een peulenschilletje maar zal toch gaan doorwegen na het afleggen van de eerste twee challenges. Bij dit onderdeel zal iedere deelnemer 20 minuten zijn/haar rondjes afwerken op dit parcours waarna de volgende renner hetzelfde mag doen. Deze overgave geschiedt door middel van het overgeven van een bidon waar een tijdsregistratie in is verwerkt.

Key facts:
Afbeeldingsresultaat voor route Irmstraat – Panneslagerstraat – Stampstraat – Doctor Ottenstraat – Scheelenstraat – Hennebergstraat – Brandstraat – Doctor Schweitzerstraat – Irmstraat (Finish)
Afbeeldingsresultaat voor stopwatch jpg  Deze wedstrijd zal 1 uur duren
Gerelateerde afbeelding Het maximale stijgingspercentage: 8%
Gerelateerde afbeelding Het team met de meeste afgelegde rondes is de winnaar

Contact: info@bikenightsimpelveld.nl

Privacyverklaring | Gemaakt door Kazeko