16 mei 2020

Terugblik 2019

De decembermaand is aangebroken. Voor menigeen een moment om terug te blikken op het afgelopen jaar 2019.

Voor de organisatie van Simpelvelds enige eigen wielerkoers, de Bike Night Challenge, was 2019 een zeer geslaagd jaar op wielergebied. Met wedstrijdleider Stan Bertram blikken we terug op een wedstrijdavond die uniek is in de wielerwereld.

“We zijn in Simpelveld verwend op het gebied van wielrennen. Afgelopen april toen de Amstel Gold Race de Huls op reed en de zon zalig scheen, stond het letterlijk zwart van de mensen, van beneden tot boven. Het leek wel alsof de Tour langskwam, zo druk! Ik denk dat wielrennen tot het cultureel erfgoed van Simpelveld behoort en dat we hier tot in de lengte der dagen een koers moeten blijven organiseren. Dit jaar was dat voor het eerst de Bike Night Challenge. De Simpelveldse koers heeft in de afgelopen 25 jaar een enorme metamorfose ondergaan. Vroeger hadden we de Nacht van Simpelveld, die op een gegeven moment naar Heerlen verhuisde (Profronde Heerlen, red.). Om het wielrennen voor Simpelveld toch in stand te houden werd de Bergomloop in het leven geroepen die op zijn hoogtepunt een heuse klassieker was en waar de opleidigsteams van profploegen kwamen rijden. Ik zie nu in iedere koers mannen meefietsen en etappes in grote rondes winnen, die hier enkele jaren geleden op de Huls uitgeput boven kwamen. Maar opeens leek het alsof de klad in het het wielrennen op ons niveau (jongelingen, Elite & Beloften) kwam. De inschrijvingen halveerden, renners kwamen zonder afmelding niet opdagen als het regende, zulke zaken. Toen hebben we als organisatie nagedacht over een nieuw concept. Eerst hebben we twee jaar lang de Bike Night, een estafettekoers voor recreanten, georganiseerd. Toen dat zo aansloeg bij menigeen hebben we dat concept in 2019 uitgebreid.

Ons evenement werd de Bike Night Challenge waarbij de deelnemers een bergtijdrit, koppelkoers en estafettekoers moeten overwinnen. Dit met het idee om de sportieve recreant een platform te bieden waarbij hij of zij zich een avond lang een echte profwielrenner kan voelen. Want zeg nu zelf, een bergtijdrit afleggen op de flanken van de Huls met een officiële koersauto achter je aan, wie wilt dat nu niet?

Uiteraard was dit voor de organisatie ook een nieuwe uitdaging die door alle betrokken bestuursleden met beide handen werd aangepakt. Wij zijn dan ook erg verheugd met de stortvloed aan positieve reacties die wij na afloop van deze succesvolle editie hebben gekregen van zowel de deelnemers alsook de vele toeschouwers langs de kant. We mogen dan ook absoluut concluderen dat de 1e editie van de Bikenight Challenge een daverend succes was!

Als organisatie van de Bikenight Challenge kijken we met veel vertrouwen uit naar de aankomende editie, welke zal plaatsvinden op zaterdag 16 mei 2020. Tot het zover is, zijn alle nieuwe ontwikkelingen te volgen via www.bikenightchallenge.nl of via onze facebook pagina.”

Privacyverklaring | Gemaakt door Kazeko