16 mei 2020

Maaltijd voor deelnemers BikeNight Challenge door chef-kok team Sunweb

Na de drie zware ‘etappes’ cq disciplines van de Bike Night Challenge krijgen de deelnemers een echte ‘wieler’maaltijd voorgeschoteld. Hiervoor heeft de organisatie niemand minder dan Robin Scheijen aangetrokken; de chef-kok van Team Sunweb.

Robin (24) is geboren en getogen in Simpelveld en sinds vorig jaar werkzaam als kok bij het team van onder andere Tom Dumoulin, Wilco Kelderman en Sam Oomen. 

Robin is na het afronden van de koksopleiding verder gaan studeren in Nijmegen aan de HAN. Momenteel is hij bezig aan de afrondende fase van zijn opleiding voeding en diëtetiek. De combinatie van deze opleidingen zijn samen met zijn passie voor de wielersport de perfecte combi voor een sportkok. Robin kookte o.a. tijdens de Tour de France, Giro d’ Italia, en de Tirreno Adriatico. Het succes van mannen als Tom Dumoulin of Michael Matthews, is dus ook een klein beetje de verdienste van Robin. De maaltijd die Tom Dumoulin in de Giro van 2017 onder aan de Umbrail Pass (Zwitserland) ongepland in een weiland deponeerde, is niet door hem bereid. Tom won die legendarische Giro alsnog!

“De Bike Night Challenge-renners krijgen een maaltijd zoals de Team Sunweb-renners die ook min of meer zouden krijgen; De maaltijd bestaat uit pasta met zalm of paella met kip. Ik kan me voorstellen dat je goede honger hebt na deze drie wedstrijdjes. Ik zal ervoor zorgen dat niemand met een lege maag naar huis gaat”, aldus Robin Scheijen.

Wil jij ook genieten van een welverdiende, professionele sportmaaltijd nadat je de Bike Night Challenge gereden hebt? Meld je dan nu aan voor de Bikenight challenge 2019 via onze website. 

Privacyverklaring | Gemaakt door Kazeko