16 mei 2020

Nieuwe opzet in 2019!

Simpelveld staat aan de vooravond van een uniek wielerevenement. De traditionele Bergomloop, zoals die de afgelopen 11 jaar 10 maal verreden is, heeft een metamorfose ondergaan die zijn weerga niet kent. Publiek en deelnemers krijgen een waanzinnige avond vol topsport voorgeschoteld!

Sinds 2015 staat er een lucratief evenement aan de vooravond van de Bergomloop; de Bikenight, een estafettekoers. Het publiek reageert enthousiast op de Bikenight en de deelnemers waren laaiend enthousiast. “Dat concept gaan we uitbreiden op zaterdagnamiddag/avond en de koers op zondag, die komt helaas te vervallen” aldus Stan Bertram, bestuurslid wedstrijdzaken.

Verandering van aanpak in Simpelveld betekent niet dat het wielrennen minder elan krijgt in 2019. Sterker nog, de organisatie zet groots in op meer spektakel voor de toeschouwers en meer uitdaging voor de deelnemers.
“We gaan een complete wielerervaring aanbieden aan zowel de deelnemers alsmede de toeschouwers. Drie wedstrijden die samenvallen onder de nieuwe naam van ons evenement:

De Bikenight Challenge
Dit houdt kort gezegd in: teams van 2 renners die drie disciplines gaan fietsen.
En een challenge wordt het! Er wordt gestart met een heuse klimtijdrit. Vanuit de Irmstraat in hartje Simpelveld gaat het na 400 meter stijl omhoog de Huls op. 1000 Meter aan minimaal 10%. De laatste 200 meter leggen we een haarspeldbocht in het parcours en rijden we links de Gillissenstraat in, waar de stijging wel 14% aantikt.
Hierna worden de Sint Remigiusstraat en de Gillissenstraat weer vrijgegeven voor verkeer en verplaatst het ‘circus’ zich naar de alom bekende locatie aan de Irmstraat.

De tweede challenge is een koppelkoers. Het reeds bekende parcours  wordt hierbij aangescherpt met een klim over de Oude Molen vanaf de Irmstraat. Een heuse kuitenbreker die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot de Côte de Moulin Vieux.  Iedere renner kan hierbij profiteren van het feit dat hij/zij met zijn/haar teamgenoot fietst.

Challenge nummer drie is de vertrouwde estafettekoers van 1 uur, waarbij iedere deelnemer 15 minuten koerst en dan zijn bidon met transponder aan zijn/haar teamgenoot overdraagt.

“Om de Bike Night Challenge tot een zo compleet mogelijke wielerervaring te maken neemt gedurende de tijdrit de rijder met de snelste tijd plaats in de hotseat waar hij/zij een korte sportmassage krijgt.  Na challenge 3, de estafettekoers wordt het algemeen klassement opgemaakt en de teams die hier op het podium staan, die hebben het dan ook echt verdiend. “Onze Bike Night Challenge moet een concept worden waarbij niet alleen uit Zuid Limburg maar uit heel Nederland recreatieve renners deelnemen omdat het uniek in zijn soort is. Als je de Bike Night Challenge gereden hebt, dan mag je jezelf op de borst kloppen!”

Nadat de coureurs gefinisht zijn blijft de Irmstraat t.h.v. Café Oad Zumpelveld tot middernacht autovrij en is er een heuse after party op straat, overdekt uiteraard. De organisatie heeft ervoor gekozen om lokaal talent een podium te bieden. Zo is er een optreden van meidengroep PUUR! Hierna neemt een DJ het van de dames over.

Privacyverklaring | Gemaakt door Kazeko